SCHEDULE OVERVIEW 
Schedule may change. updated October 15, 2017

17

October

TUESDAY - Registration

All Day Board of Directors Meeting Peacock Room


18

October

WEDNESDAY - Pre-Conference Master Workshops

7:00AM – 6:00PM
Registration Open Conference Ctr Foyer
5:00PM – 7:00PM
Silent Auction Grand Hanalei*


Master Workshops Schedule

8:00AM – 12:00PM
Morning Master Workshops+
Conference Center**
12:00PM – 1:00PM  Lunch on your own  
1:00PM – 5:00PM  Afternoon Master Workshops+ Conference Center**
6:00PM – 7:00PM  Opening Session: Conference Orientation Grand Hanalei*
7:00PM – 9:00PM Welcome Reception Courtyard

+Additional Registration Fee Required
*Grand Hanalei: Coral / Reef / Harbor Rooms combined
** Master Workshops will be in Lahaina, Coral, Kona, and Coast.

19

October

THURSDAY - Conference Day One

6:30AM – 7:30AM
Early Morning Wellness:
Yoga with Julia Gaspar-Bates
Lahaina



8:00AM – 4:00PM
Registration Open Conference Ctr Foyer
8:00AM – 6:30PM
Silent Auction Conference Ctr Foyer
All Day
Exhibits Conference Ctr Foyer
1:00PM – 6:00PM
Craig Storti—Meet the Author Conference Ctr Foyer
1:00PM – 6:00PM
Alex Matveev—Meet the Author Conference Ctr Foyer
 

Session Schedule
All sessions below are at the conference center

8:45AM – 9:00AM
Announcements
Grand Hanalei*
9:00AM – 9:15AM
Opening Remarks & Tribute to 3 Pioneers
Grand Hanalei*
9:15AM – 10:15AM
Keynote Address: Carlos Cortes
Grand Hanalei*
10:15AM – 10:45AM
30 minute break
Conference Ctr Foyer
10:45AM – 12:00PM
Concurrent Sessions (75min)
Conference Center
12:00PM – 1:00PM Lunch – Special interest groups Grand Hanalei
1:00PM – 2:30PM
  • Spotlight Event: Assessment Carousel
  • Concurrent sessions (90-minute)
Conference Center
2:30PM – 2:40PM 10 minute break Conference Ctr Foyer
2:40PM – 3:40PM
  • Spotlight Event: Assessment Carousel
  • Concurrent sessions (60-minute)
Conference Center
3:40PM – 3:50PM 10 minute break Conference Ctr Foyer
3:50PM – 5:05PM Concurrent sessions (75-minute) Conference Center
5:05PM – 5:15PM 10 minute break Conference Ctr Foyer
5:15PM – 6:15PM Concurrent sessions (60-minute) Conference Center
6:15PM – 8:15PM Dine Around (or dine in)
8:30PM – 9:30PM
Spotlight Event:
San Diego’s Mexican Consul Speaks
(Dessert will be served)
Grand Hanalei

*Grand Hanalei: Coral / Reef / Harbor Rooms combined


20

October

FRIDAY - Conference Day Two

6:30AM 7:30AM

Early Morning Wellness:  
Global Dance Jams
with Sue Shinomiya
Lahaina




8:00AM – 4:00PM
Registration Open Foyer
All Day
Exhibits
Conference Ctr Foyer
9:00AM – 6:30PM
Silent Auction Grand Hanalei
9:00AM – 12:00PM
Craig Storti—Meet the Author Conference Ctr Foyer
9:00AM – 12:00PM
Alex Matveev—Meet the Author Conference Ctr Foyer
 
Session Schedule
All sessions below are at the conference center

8:00AM-9:00AM Breakfast and Business Meeting Grand Hanalei
9:00AM – 10:00AM Three Concurrent plenary sessions (3 tracks):
  • Healing the Divides: Kelli McLoud-Schingen
  • Cultural Identity: Leeva Chung
  • Assessing Intercultural Competence: Doug Stuart
Conference Center
10:00AM-10:30AM 30 minute break Conference Ctr Foyer
10:30AM-12:00PM Concurrent Sessions (90-minute) Conference Center
12:00PM-1:00PM One hour lunch
Grand Hanalei
1:00PM-2:00PM Concurrent sessions (60-minute) Conference Center
2:00PM-2:20PM 20 minute break Conference Ctr Foyer
2:20PM-3:20PM Concurrent sessions (60-minute) Conference Center
3:20PM-3:30PM 10 minute break Conference Ctr Foyer
3:30PM-5:00PM
  • Fireside Chat: Harry Triandis
  • Spotlight Event: Movie ALIEN CITIZEN: Elizabeth Liang
  • Concurrent sessions  (90-minute)
Conference Center
6:30PM-11PM Gala Banquet, Awards Celebration, and Dance+ Grand Hanalei


+Additional Fee Required

*Grand Hanalei: Coral / Reef / Harbor Rooms combined

21

October

SATURDAY - Conference Day Three

6:30AM – 7:30AM
Early Morning Wellness

Qigong with Lillian Tsai, or
Lahaina

Walking Tour with Donald Hill
Meet in the Hotel Lobby
8:00AM – 12:00PM
Registration Open Conference Ctr Foyer
9:00AM – 12:00PM
Exhibits
Conference Ctr Foyer
9:00AM – 12:00PM
Silent Auction (Pick up won items)
Grand Hanalei
9:00AM – 12:00PM
Alex Matveev—Meet the Author Conference Ctr Foyer

Session Schedule
All sessions below are at the conference center
8:15-8:30AM Announcements Grand Hanalei
8:30-10:00AM Concurrent Sessions (90-minute) Conference Center
10:00-10:10AM 10 minute break  
10:10-11:10AM Concurrent Sessions (60-minute) Conference Center
11:10-11:20AM 10 minute break Conference Ctr Foyer
11:20AM-12:20PM Concurrent Sessions (60-minute) Conference Center
12:00PM Exhibits and Silent Auction close!  
12:20-1:20PM One hour lunch
Grand Hanalei
1:20-2:35PM Concurrent sessions (75-minute) Conference Center
2:35-2:45PM 10 minute break Conference Ctr Foyer
2:45-4:15PM Spotlight Closing Event and Closing Remarks
Kona Room



Starting 6:00PM
Cultural Detective is offering Post Conference Certification Workshop. 

Click here more information.


Sponsors for 2017 Conference


Platinum Sponsor


GOLD Sponsor


BRONZE SPONSORS




Special Sponsor

Contact Us
P.O. Box 578
Westmont, IL 60559-0578
630.986.1469

info@sietarusa.org


SIGN UP FOR
OUR NEWSLETTER

Wild Apricot theme design and development by Webbright